I RGS Nordic er vi specialister i behandling af forurenet jord, industrispildevand og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald. Vi driver 22 modtage- og behandlingsanlæg i Danmark – heriblandt landets største affaldsbehandlingsanlæg på Amager og vandrensningsanlægget i Stigsnæs, der er Nordens største kommercielle biologiske anlæg til rensning af industrispildevand. Faktisk behandler vi en tredjedel af alt affald fra bygge- og anlægsprojekter i Danmark. På Stigsnæs renser vi mere end ca. 400.000 tons industrispildevand årligt. Samlet beskæftiger vi mere end 200 medarbejdere.
Vores ambition er at gøre cirkulær økonomi til en god forretning. Vi arbejder for at affald omdannes til cirkulære materialer, som forretningsmæssigt kan stå på egne ben og fungerer i industriel skala. Vi tager et aktivt samfundsansvar og arbejder for at adressere klima-, miljø- og biodiversitetskriser ved at nedbringe trækket på naturens ressourcer og give brugte materialer nyt liv, nedsætte CO2-udslippet og minimere miljøbelastningen fra produktionen i samfundet.
Alt, hvad vi gør hos RGS Nordic, bygger på grundlæggende ideer om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvordan vi vil opnå det. Disse ideer er beskrevet i vores vision, mission og mål.
Vision
Vi vil give vores børn en verden, hvor jordens ressourcer renses og genbruges.
Mission
Vi gør det let for vores kunder at gøre cirkulær økonomi til en god forretning.
Mål
Vi prioriterer innovation, forskning og udvikling
Når man arbejder med miljøproblemer, er man nødt til at vokse med opgaven. Udfordringerne bliver nemlig mere og mere komplekse samtidig med, at lovkravene strammes.
Hos RGS Nordic arbejder vi konstant på at forbedre vores teknikker. Det gælder in situ metoder til forureningsbekæmpelse, som fx oxidering og deklorering, multifase ekstraktion og andre oprensningsteknikker samt indenfor genanvendelse af affald og rensning af industrispildevand.
Vi er også på forkant, når det gælder udvikling af helt nye metoder. Fremtiden vil stille store krav, og vi arbejder på nye fremgangsmåder til at tackle vanskelige udfordringer som forureninger fx arsenik, dioxin, PAH- og PFC-stoffer, behandling af forurenet sediment, oprydning og genbrug af gamle deponier, eller upcycling af affald til kvalitetsmaterialer.
Vi deltager desuden i en række forskningsprojekter med højere læreanstalter, både nationalt og internationalt. På den måde bidrager vi til, at udviklingen inden for rensning af vand og jord fortsætter.
Vi har store ambitioner med genanvendelse og arbejder hver dag på at forbedre vores processer, så endnu mere affald kan blive upcyclet til nye kvalitetsmaterialer. Vi indgår samtidig i en række innovative projekter, hvor vi er med til at finde ny anvendelse for gamle byggematerialer.