1. Kundeaftale
Du kan som offentlig institution, privat entreprenør, bygherre eller nedriver indgå aftale med RGS Nordic og deltage i genanvendelsesordningen med ROCKWOOL for brugt stenuld. Det sker ved, at du tilmelder dig genanvendelsesordningen på www.rockwool.com/dk/rockcycle. Du er også velkommen til at kontakte vores salgsafdeling og så hjælper vi dig igennem trinene for tilmelding.
I RGS Nordic sørger vi for at udfærdige en kundeaftale for genanvendelse og anvise de nærmeste RGS Nordic anlæg til modtagelse af dit stenuldsaffald. Vi hjælper også gerne med udstedelse af DGNB-certifikat som bæredygtighedsdokumentation i samarbejde med ROCKWOOL. Prisen for genanvendelse vil som udgangspunkt være på niveau med lokale deponipriser.
Kontakt RGS Nordic kundeservice i dag og hør mere om genanvendelsesordningen på telefon 88 77 90 90.
2. Modtagelse af dit stenuldsaffald
RGS Nordic modtager stenuldsaffald på langt størstedelen af vores mange modtage- og behandlingsanlæg rundt om i hele Danmark. Vi har klare varebeskrivelser og modtagekontrol for alt det byggeaffald, som vi modtager, herunder stenuld. Det er vigtigt for at kunne sikre en høj og kontinuerlig kvalitet af det stenuld, som vi leverer videre til ROCKWOOL til brug i Rockcycle-produkter. Vores specialiserede anlæg for genanvendelse af stenuld er placeret i Erritsø ved Fredericia, hvor vi modtager stenuld fra hele landet.
Indsamlet stenuldsmateriale fra hele landet behandles på RGS Nordics specialiserede genanvendelsesanlæg i Erritsø, inden det forarbejdede stenuld sendes videre til ROCKWOOLs fabrikker. Her indgår materialet til produktion af nye isoleringsprodukter, Rockcycle.
3. Kvalitetskontrol
Når stenuldsaffaldet ankommer til et af vores RGS Nordic anlæg foretages først en visuel kontrol af materialet. Plast, puds, murbindere, gips og andet uønsket materiale sorteres fra. Er stenulden pakket ind i returposer, lægges affaldet først for sig, inden indholdet af poserne kan inspiceres. Det er vigtigt at sikre, at stenuld og glasuld ikke blandes sammen.
Vi foretager desuden løbende stikprøver af stenuldsaffald for at sikre, at materialet ikke indeholder forurening. Affald som er forurenet kan ikke genanvendes, og selv små fraktioner kontamineret stenuld kan påvirke kvaliteten af det endelige forarbejdede stenuld, som udgør ca. 30% af ROCKWOOLS Rockcycle-produkt.
4. Forarbejdning til genanvendelse
På vores eldrevne genanvendelsesanlæg i Erritsø ved Fredericia modtager vi alt det indsamlede og sorterede stenuldsaffald. Her behandler vi årligt mellem 12.000 og 15.000 tons brugt stenuld, men anlægget er gearet til at kunne modtage langt mere. Stenulden gennemgår en mekanisk sortering inden den færdigsorterede stenuld granuleres. Det er dette granulerede stenuld, der skal opfylde en række definerede kvalitetskrav, fastsat af ROCKWOOL, før det kan indgå i produktionen af nye isoleringsprodukter. Når kvalitetskravene er påvist hos ROCKWOOL, erstatter vores granulerede, genanvendte stenuld 30% af nye materialer i produktionen af Rockcycle-isoleringprodukter.